söndag 9 november 2014

Det finns en första gång för allt

I helgen lämnade vi vår lilla M hos farmor & farfar och styrde kosan mot Norrtälje och Roslagen Open i Crossfit.
För första gången på crossfit tävling. En aning förvirrad bland allt myller av folk, bland alla konstiga namn på grenar och bland allt svett, flås och avklädda vältränade människor.
Vi var där för att heja på två super kvinnor, en rookie och en väletableradu crosfitstjärna - Anna och Patricia. Båda två är ännu mer hjältar i mina ögon efter helgens prestationer! 

Anna Lundin (tvåbarnsmamman med rejält krut i kroppen) gör sin crosfittdebut, på ett så övertagande och imponerande starkt sätt. Hon dundrar igenom event efter event med sådan säkerhet och som alltid med ett stort leende på läpparna. Gick till final och blev 8:a av 47....stort. Vilken smakstart på den karriären!? 
Patricia Strenius (som detta år satsar på tyngdlyftning tillsammans med #teamgyllenhammar) erfaren crossfittare och en av landets största stjärnor kliver in på första eventet, ser helt olik sig ut och kommer av banan trött, slut och öm. Kroppen svarar inte, den är inte dom den borde vara, något är fel...hon våndas och brottas med tävlingsdemonerna och tar kanske ett av det svåraste besluten men även ett av det smartaste besluten i sin karriär, att kliva av och hoppa av resten av tävlingen. Hur många vågar och är starka nog att lyssna på kroppen och välja att inte pressa den tills den kraschar helt? 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar