lördag 22 november 2014

Girlpower

Jag har svårt att inte imponeras av starka tjejer som presterar som bäst när det gäller som mest. Jag älskar Girlpower! 
Foto: Deca text och bild     @slaggcilla 

Idag har Svealandsmästerskapen i tyngdlyftning (dag 1) avgjorts i Väsby AK's lokaler och jag var på plats, som åskådare inget annat. Jag hejade på och fick verkligen njuta av fin lyftning från många duktiga tjejer och framförallt av mina tre "team mates" Sofia, Patricia och Amanda som alla tre smällde in personliga rekord och klarade kval till  både till SM (Sofia, Amanda och Patricia) och EM (Patricia klarade B-kvalet). 
Sofia var först ut och gjorde sitt livs bästa tävling (hittills) när hon slog personligt rekord i allt, ryck 66kg, stöt 84kg och sammanlagt 150kg. Dessutom med en kroppsvikt lägre än någonsin eftersom hon är på väg ner i en lättare klass. Jag har aldrig tidigare sett henne lyfta så övertygande och med ett sådant självförtroende som idag. Imponerande!
Amanda tangerade sitt personliga rekord i ryck 65kg (bommade tyvärr 68kg), slog nytt rekord i stöt 86kg och sammanlagt 151kg. Hon vände även 90kg mycket lätt men hade inte kraften till (eller trodde inte riktigt på) att knuffa upp stöten....den här gången. 
Patricia klev in och styrkeryckte 80kg (personligt), stötte 105kg och gjorde två försök på 110kg men bommade tyvärr båda. 185kg sammanlagt är rekord och räckte även till att klara B-kvalgränsen till EM i vår. Snacka  triss i girlpower!
Collage från tjejernas instagram @sofiaenocssonrito @strenius @amanda.rydberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar