fredag 20 mars 2015

Tyngdlyftning gör ont och är mest bara tungt

Jösses vad det är tungt att lyfta nu för tiden, vikter som "förr i tiden" var fjäderlätta är nu mer eller mindre blytunga. Största anledningen är ju såklart att kroppen är svag och allt annat än en stark lyftkran. Kroppen gör mest ont och skriker -vad håller du på med!? 
Knäna känns som de skall explodera så fort de kommer ner i djupa sitt och kycklingbenen skakar som maraccas i varje resning. 
I går var en mellandag så jag valde en favoritövning (överstöt ställning) för att åtminstone bygga lite självförtroende om inte annat. Dunkade på med treor och tvåor och fortsatte uppåt med singlar, satte 100kg förvånansvärt lätt och även 105kg kom snällt upp. Gjorde även bra försök på 110, men det var för tungt. 
Försökte ha med samma känsla idag när det var dags för att gå upp och känna på hela stötar. Kan konstatera att hundringen inte var lika lätt idag, att vända vikten var inga problem men att resa mig från sittet var desto svårare, rent ut sagt omöjligt. Vilken trist och ovanlig känsla att benstyrkan är det som sätter stopp i en stöt. Knasigt! 
Tyvärr finns det inte mycket att göra åt detta på en vecka så de närmsta passen kommer att handla om att bygga självförtroende och övertyga mig själv att lita på att kroppen taggar till och har mycket mer att ge när det väl är tävlingsdags. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar