tisdag 23 juni 2015

it ain't over til it's over

Det bästa med att ha de bästa runt omkring sig är att det blir så mycket bättre. 
Som alltid när kroppen strejkar så kontaktar jag min sjukgymnast. Jonas på Ortomed i Eskilstuna har jag haft förmånen att jobba med under de senaste 10 åren och han har varit med på en turbulent resa med allt från stukade fingrar, muskelbristningar, ömmande knän, icke fungerande ben till diskbråck. 
Inne i hans behandlingsrum har jag både skrattat, plågats och gråtit ...några lyckotårar men mest ärliga och plötsliga besvikelsetårar och Jonas har oavsett vilket alltid peppat mig till att jobba stenhårt med rehab, till att komma tillbaka starkare och bättre än någonsin, tryckt på de "rätta knapparna", retat mig och alltid fått mig att skratta. 
Jonas var den som fick mig att samla ihop smulorna av min (som det kändes där och då) förlorade OS-dröm när jag mitt under min bästa försäsong någonsin smällde ryggen under en tävling i Tallin den 3 juni 2012 och peppade mig till att inte avsluta min karriär där och då på hans behandlingsbänk utan kriga mig tillbaks och själv välja när jag ville avsluta min karriär. 
Det är något som jag så här i efterhand
verkligen uppskattar! Jag tog mig tillbaka till släggringen efter en trägen och tuff  rehab av mitt diskbråck. Jag kom aldrig tillbaka till den nivån som jag var på före skadan varken resultatmässigt, teknikmässigt eller mentalt men jag kom tillbaka och fick avsluta min friidrottskarriär på ett sätt som jag själv valde. Det betyder mycket för mig! 
Så självklart kontaktade jag Jonas direkt för att få konsultation och en check av mitt lår. 
Han är underbar, trots semester med familjen på Kreta så svarar han och så klart har han inte för en sekund någon tanke på att bara låta mig "sitta kvar i hans behandlingsrum och gråta"... 
Som vanligt så finns det alltid en chans och enligt Jonas är det alltid värt att kriga in i det sista, mycket kan hända och än skall vi inte måla fan på väggen  - it ain't over til it's over. 


5 kommentarer:

 1. Låter som en bra plan, kriga in i det sista! Håller alla tummar för super Cilla!
  Hoppet är det sista vi lämnar!

  SvaraRadera
 2. Hoppas det inte är något allvarligt och att du är fit for fight nästa onsdag! Kram /Paula

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK Paula, jag lever på hoppet och siktar på att kunna bjuda upp till dans på onsdag :) Hoppas att dina förberedelser går bättre och att du är sugen!? KRAM Cilla

   Radera
 3. Härligt!:-) Ja ena stunden väldigt taggad och andra nästan okontaktbar av nervositet, men kul ska vi allt ha!:-) Kram/ Paula

  SvaraRadera