lördag 25 juli 2015

Ibland blir allt solklart tack vare mörkret

Igår kröp jag ner i sängen i mitt gamla flickrum, bredvid en snosande och fridfullt  sovande liten kille. Viskade som alltid "godnatt min skatt" i örat på honom och kunde inte låta bli att bara ligga och smygkika på honom lite lite extra - mig fattas inget tänkte jag. Tacksam, stolt och fylld av så mycket kärlek som det bara går kröp jag tillbaka i min säng och sträckte mig efter min svarta anteckningsbok och tillhörande penna för just där och då i mörkret blev allt solklart. Jag var bara tvungen att kladda ner detta på en gång och ja jag föredrar penna och papper när jag tänker, planerar och skapar framtidsplaner. 
Kladdade ner rätt mycket idéer, tankar och ringade in, strök under och drog sträck och pilar emellan det ena och det andra. Hade en explosiv brainstorm mitt i natten och ur det som kanske kan verka vara ett virrvarr av kladdiga ord så blev det en för mig ganska klar framtidskarta - gameplan. 
Att få ur mig mina funderingar och tankeknutar och få ner dem på papper är lite som att lyfta ur dem ur huvudet. Har jag dem väl nerskrivna som ord på papper så är de mer verkliga och jag kan vrida och vända på dem på ett mindre känslomässigt vis. Analysera och resonera på ett mer objektivt sätt och komma fram till logiska och bra lösningar.  Förstår att det låter lite knasigt och en aning skruvat men så funkar jag. 
Idag vaknade jag trots regnet med ett behagligt lugn och känslan "det kommer bli bra" i kroppen .... och till de underbara små orden - mamma sovit bra? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar