fredag 3 juli 2015

Karbontiden - min tid

För 299-359 miljoner år sedan var det Karbonperioden. 
För två veckor sedan förstod jag att människor runt omkring mig tror att jag är född strax efter första halvan av Karbonperioden och helt ärligt så känns det ibland som att jag är det.    
Det härliga med idrotten är att någonstans efter övergången från junior till senior så försvinner fokus på ålder och träningskamrater och tävlingsmotståndare är just bara kamrater och motståndare oavsett ålder. Själv så upplever jag mig vara kvar i 25års åldern, alltså strax över 20 men ändå snart 30 och att alla runt omkring är typ samma. Men ibland blir det allt tydligt att jag inte alls är så inne eller med i matchen, varken i kropp eller i sinnet, som jag vill tro...som tex när jag, Hampus (23år) och Patricia (26år) under en promenad i Tyskland pratade om träning- och tävlingsplanering. Vi alla var överens om att bra saker och saker som fungerar skall sparas och upprepas - varför uppfinna hjulet igen liksom eller varför ändra ett vinnande koncept? 
På samma sekunds som jag nöjt utbrister - Karbonpapper på den så säger Patricia minst lika nöjt - Ctrl C liksom. 
.... Efter en kort sekunds förvirring tittar P på mig frågande, karbonpapper? Hampus bryter ut i asgarv och fäller någon kommentar om att det hänt lite de senaste åren och att elden är uppfunnen, mammuten utdöd, hjulet är runt etc. 
Typiskt....men jag tycker faktiskt att det är praktiskt att ha träningsprogrammet på ett fysiskt papper i en plastficka i stället för på mobilen, tycker det är bra med penna och papper, tycker att det är enklare att få kontroll och överblick i en gammaldags kalender med omslag, papper och förtryckta datum. Jag tycker faktiskt att ett vinnande koncept på formtoppning inför SM som gav guld 2012 (2014 och 2015) är värt att återvinnas, dammas av och kopieras....mer än gärna med hjälp av karbonpapper och svart kulspetspenna. 
Jag må vara gammal och utdöende men än sprattlar gumman och så länge jag kan konkurrera med dig, finner det motiverande och blir utmanad så finns det möjlighet att du möter mig på någon arena någonstans i världen. 
Är du modern gå gärna in och läs om Karbonpapper på Wikipedia. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar