onsdag 8 juli 2015

Kardemummaskorpor

Jag vet inte om det är för att jag saknar min bakande lyftar-Fia, för att det spöregnat konstant hela dagen eller för att jag börjar få så smått dåligt samvete för att jag snart länsat svärföräldrarnas skafferi på allt som kan klassas som sötsaker som jag idag bestämde mig för att baka något gott. 
Eftersom jag som sagt redan tömt skafferit på det mesta så var jag ganska begränsad i mitt val. Kom nöjt på att jag faktiskt kunde få ihop till en sats kardemummaskorpor eller biscotti som det nu för tiden heter. 
Sagt och gjort så bakade jag skorpor idag och japp de blev både goda och lagom hårda. Förhoppningsvis så finns det några kvar tills svärföräldrarna kommer hem så jag inte behöver skämmas, men vem vet!? 
Kardemummaskorpor 

Ingredienser:

  • 1dl mandlar
  • 100g Smör, rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • Kardemumma efter smak
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Hacka mandel grovt. Rör smör, socker och saffran krämigt. Rör ner äggen ett i taget. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel och rör ner det i smeten tills allt är blandat. Ta upp degen på mjölad bänk och rulla den till två längder som är lika långa som en plåt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka längderna i nedre delen av ugnen ca 30 min. Ta ut plåten. Sänk värmen till 125°C. Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 min eller tills de är torra.

Smakar som bäst till en kopp kaffe ...med fötterna på bordet och med en sovande son brevid. 

Njut! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar