onsdag 1 juli 2015

SM 2015 vilken jäkla resa.

SM 2015 är över och jag kom till start, i kanske mitt livs bästa form men stukad, vingklippt eller tilltufsad. Kalla det vad du vill men min totala fysiska (och mentala) form var i absolut bästa slag förutom just den där lilla detaljen - muskelbristning i högra låret. 
Senaste tio dagarna har bara varit rehab och rörlighetsträning, lätt behandling och bra tejpning. Jag testade rörelserna ryck och stöt först i måndags uppe i Sundsvall och konstaterade att vi kör, går det så går det. 
Inget genidrag, inget bra val, inget jag rekommenderar andra att göra men en tävlingsmänniska i tävlingsläge som dessutom är en tjurskallig gammal morsa som jag gör inte alltid de smartaste besluten men hon gör dem för sin egen skull. 
Plåstrade ihop benet och hoppade i tävlingstrikån och gasade. 
Uppvärmningen till rycken kändes bra, styrkerycken kom tidigt men jag var ändå helt övertygad att jag skulle vara med och slåss om ryckguldet. Det var jag också, lyfte 72,76,78 felfritt men räckte inte riktigt till mot Paula som snyggt och lätt satte 80kg. 
Två kilo back inför de avslutande stötarna. Kände mig okey i benet och var sugen på att stöta mycket och visste att i stöt är jag bättre än alla andra. Hade ju dock inte testat benet i någon överstöt och visste inte om utfall funkade, det gjorde det inte! Direkt i första uppvärmningsstöten på 45kg nöp det till igen i benet. Varken skönt eller bra! 
Vi fick rita om vår gameplan rätt rejält och skalade så mycket det gick på lyften. Satt mest och väntade medan vikten på tävlingsstången kröp uppåt. Singlar med styrkevändning och kickstöt upp till 100kg blev receptet och in i tävlingen gick jag på 102kg, styrkevände och kickstötte. Fick tyvärr underkänt och var tvungen att gå om och även att höja. Visste att jag har bara en utfallsstöt i benet idag men att jag behövde den och en gnutta tur på den här vikten. Gick in till 104kg, styrkevände och smällde dit överstöten - godkänt! Paula som storlyfte idag satte 100kg men fick inte mer idag så 104 av mig räckte både till guld i stöt och guld i totalen. Så himla skönt. Två guld och ett silver! 
Stort TACK till alla som hejade och peppade, tack till Patricia som tejpade ihop mig, tack till Fia & Johan som är världens bästa barnvakt, tack till Muster för de bästa high-fivesen, tack ASK-gänget för all pepp och alla skratt inför och under tävlingarna, tack älskling för att du står ut med mig, tack Paula för utmaningen och framförallt ett STORT TACK till Gunnar för programmering, stöttning och matchning- du är grym!
Icke att förglömma - karbonpapper är guld och gammal är fortfarande äldst! 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar