söndag 30 augusti 2015

Ge kroppen vad den tål

Att ge kroppen vad den tål är en vanlig tanke i min värld. Det är mer än vanligt att jag ger den vad den tål (ibland även mer än den tål!) och kräver och pressar den till att göra mer, fler och bättre.
Jag älskar min kropp, den är stark och orkar med mig och mina vansinniga påhitt för det mesta. 
Något som jag på "äldre dar" har blivit sämre på är att ibland även ge kroppen vad den behöver! 
Som elitidrottare är återhämtning med massage och andra behandlingar liksom hård träning ett inslag i träningen och planeras noga in. 
Nu anser jag det som någon slags lyxvara, att unna sig att bli omhändertagen och ompysslad, det är i dagsläget något som hamnat längre och längre ner på prioriteringslistan. 
Min kära vän Fia påminner mig dock då och då att som hon säger - prioritera mig själv också! 

I födelsedagspresent fick jag ett presentkort på massage hos Malin och Lev ditt liv som jag nu häromdagen (2 månader senare!) fick tummen ur och utnyttjade. 
Malin är en underbar kvinna, jag känner henne egentligen inte men hon är en sådanbdär härlig människa som liksom bara lyser och ger energi. Hon gav mig en otroligt välbehövlig och bra massage. Men att hon är mer än massör (läs mer om Malin på hennes hemsida) lyste igenom. Under massagen så pratade vi såklart på både om det ena och det andra och efteråt kände jag att jag fick så mycket mer än bara massage, jag fick ny energi och framförallt blev jag inspirerad och taggad till att fortsätta ge kroppen och knoppen vad den behöver och inte bara ge den vad den tål! 
Direkt när jag satte mig i bilen efteråt slängde jag i väg några mail, ringde några bra samtal som jag länge dragit mig för eller bara inte tagit mig tid till. För här och nu är det dags att leva mitt liv! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar