torsdag 24 september 2015

En espresso för att vakna på rätt sida

Hade en sån där katastrof morgon som bara dyker upp när man minst anar det och oftast när man inte riktigt (eller kanske precis därför) klarar av det. En morgon med alldeles för tidig start men ändå stress att komma iväg i tid, hårda blickar och dumma ord till de som allra minst förtjänar det - mina älskade grabbar. 
När jag cyklade i väg hemifrån var käkarna hårt ihoppressade, tankarna snurrade och jag kände mig stressad, frustrerad och arg.
Vet inte riktigt på vad men troligtvis över att tiden går för fort, dagarna, veckorna och månaderna tickar allt snabbare och att jag hela tiden blir snuvad på sommaren. En typisk Nilssonsk känsla dagen efter höstdagjämningen... Tung i sinnet! 

Lämnade rutinmässigt, aningen sent, på förskolan och när jag möttes av det där leendet, den där vinken och den där slängkyssen som en lycklig dagiskille ger sin mamma precis innan han sätter full fart mot den övriga massan lyckligt lekande barn vaknade jag. Vaknade ur min gråa och dystra sinnesstämning för leenden smittar verkligen. Speciellt leenden som är äkta och sant lyckliga leenden! 
Klev ut från förskolan, tittade på klockan, tittade på cykeln. Jag lät båda vara för en stund och tog mig själv till ett morgonöppet café, beställde en enkel espresso, njöt av den så länge du nu kan njuta av en enkel espresso, tittade ut genom fönstret på morgonrusningen, andades djupt och startade helt enkelt om dagen - leende med solsken i blick. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar