onsdag 2 september 2015

Svårt att inte imponeras

I helgen har det varit en stor tyngdlyftningshelg för hela stora slanten. J har varit på Nordiska Mästerskapen i Danmark med landslaget och jag har varit i Upplands Väsby på Franzén Cup. Same same but diffrent - självklart högre konkurrens och tävling på ett annat vis i Danmark men inte självklart bättre resultat och prestationer.
För landslaget gick det kanonbra på Nordiska, de kammade hem massor av medaljer och av de åtta lyftarna som lyfte så slogs det inte mindre än 11 nya svenska rekord. 
Självklart gläds jag extra mycket för Patricia som äntligen fick till det och slog sitt första svenskt rekord i stöt (klass-69kg), dessutom två gånger om (120,122) och höjde det från 119kg till 122kg. Det tyngsta en svensk dam lyft oavsett viktklass! Även personliga rekord rakt igenom med 90kg i ryck, 122kg i stöt och 212kg sammanlagt. 
High Five på det Trissan! 
I Väsby tävlade Hampus som skulle ta sista chansen att kvala till U23 EM senare i höst. En taskig uppladdning med sjukdom veckorna innan och tuffa krav gjorde att Hampus blev tvungen till att spela högt. Tyvärr blev det för dagen en för tuff uppgift och han fick enbart med sig två godkända lyft men det som ändå imponerade på mig var hur han gick in och gjorde sitt sista lyft. Efter att nästan bränt ut sig i ryck, har två bommar i stöt och vet att han inte  kommer att klara kvalgränsen till UEM 23 och att årets mål inte kommer att nås så går karlsloken in och sätter dit nytt personligt rekord i stöt på 185kg. 
Bra mustrat Buster!
Även Sofia lyfte i Väsby. Eftersom hon senare i höst kommer lyfta VM för Uruguay så är dörren stängd för alla landslagsuppdrag för annat land så Nordiska i Danmark byttes ut till Franzén Cup i Väsby och vilken tävling hon gör. Hon lyfter med ett stort självförtroende och dammar upp 70kg i ryck och 90kg i stöt och en total på 160kg - personliga rekord rakt igenom med massor. Enkelt att matcha och en ära att bara få vara med och njuta av ögonblick när allt bara stämmer.
Se upp Världen - här kommer Fia!
Som sagt det är svårt att inte imponeras och det är så häftigt och kul när de man dagligen ser sliter stenhårt får lyckas och får framgång. Det värmer och hugger liksom tag i mig inombords.... det är häftigt att stå på sidan om och bara få njuta. TACK! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar