torsdag 1 oktober 2015

Önskar man sig något riktigt mycket så slår det till sist in

Jag vet inte när och jag vet inte varför men sedan väldigt länge tillbaks så har mina önskelistor varit konstanta. Till jul, till födelsedag, till nästa jul, nästa födelsedag, julen efter det osv osv har jag önskat mig: 
1. Fred på jorden
2. Mat till alla
3. Luktsudd, bokmärken, karbonpapper, adidasryggsäck, kassettbandspelare, freestyle, Levis 501, Ball-tröja, pastaslev, satin-pyjamas, Höganäskoppar och andra för just den tiden helt nödvändiga prylar. 
Än har jag varken fått fred på jorden eller mat till alla (även om jag har lyckan att leva i fred och alltid har gott om mat på bordet) och inser att varken jultomten eller mamma & pappa kommer att kunna leverera detta inslaget i ett rosaskimrande paket men jag fortsätter naivt att skriva dit det varje jul, varje födelsedag. För jag vill ha det! Och önskar man sig något riktigt mycket så slår det till sist in... det har jag läst någonstans. 

Något annat som jag verkligen önskar är att alla skall vara lyckliga, att alla skall vara snälla mot varandra och att alla skall vilja varandra väl.
Samtidigt får jag påminnelser varje dag om att människor inte är lyckliga, att människor inte alltid är snälla och att människor inte alltid vill varandra väl. Facebook, bloggar, instagram och liknande forum är en fantastisk värld för snabb beundran, motivation, inspiration och pepp men ger även en stor möjlighet till avundsjuka, olycka och tyvärr även rum för hot, hat och ilska. 
Jag själv är inte alltid lycklig, jag själv är inte alltid snäll och jag vill inte alltid alla väl.
Men kan vi inte komma överens om att varken du eller jag blir lyckligare av att hacka på, klanka ner på, eller skrika (skriva) onda ord och kommentarer till varandra? 
Kan vi inte enas om att vi båda blir lite lite lyckligare av en klapp på axeln, ett vänligt ord, en uppmuntrande nick, ett leende eller en schysst high five? 
Det är i alla fall vad jag önskar - fred på jorden, mat till alla och att vi skall vara snälla nu - 
och önskar man sig något riktigt mycket så slår det till sist in... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar