Om mig

INGRID CECILIA "CILLA" NILSSON

Midsommarafton 1979 började mitt liv på Borås Lasarett, och det var också i Borås som mitt friidrottsliv började. Fast då var jag 10 år gammal och lurades med av min storasyster…
Jag är uppväxt i Fristad, metropolen strax norr om Borås, tillsammans med Mamma Lena, Pappa Sven och storasyster Sofia. Tro det eller ej, men jag har inte växt upp i ljusblåa arbetskläder med märket ”Fristads”, utan för min, och alla mina kusiners del, så var det mest farmors bredrandiga och bredmuddiga plyshoveraller som gällde.
Idrott har alltid varit en stor del av mitt liv. Tidigt fick jag följa med pappa till segelklubben och skidklubben. Plus att det blev en del gymnastik, volleyboll och ballett innan min gymnastiklärare Bengt Lagersson banade in mig på friidrott. Bengt flyttade tillbaka till Gotland, men jag fortsatte att ta 150-bussen in till friidrottsklubben IK Ymer i Borås.
När jag var 15 år bestämde jag mig för att verkligen satsa på friidrott genom att söka till Friidrottsgymnasiet i Karlstad. Hösten 1995 flyttade jag upp Karlstad och började träna under Borgström, Rydén och Johansson. Dessa fyra år var verkligen utvecklande och händelserika. Jag kom in som talangfull 7-kampare och gick ut som svenskrekordhållerska i Slägga.
Efter FIG tiden följde Universitetsstudier i Idrottsvetenskap, Hälsopedagogik, Psykologi och Yrkesutbildning till Idrottskonsulent men med samma inställning till Friidrotten och släggkastingen. Mångsidighet har alltid lockat mig och alltid varit en inspirationskälla och motivationshöjare i min träning vilket har lett till att jag på senare år även testat att tävla i den fascinerande idrotten tyngdlyftning.
I september 2013 blev jag mamma till en liten kille och njuter av den nya utmaningen i livet.
Idag lever jag i Eskilstuna och  fortsätter att jobba mot nya mål för att försöka göra drömmar till verklighet.